Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varro vain viime vuotta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jälleen kerran Philip K. Dick (1928-1982) johdattaa lukijansa maailmaan, jossa vain harva asia on siten kuin näyttää ja itsestään selvä on epävarmaa epätodennäköisempää. Siinä maailmassa mennyt, nykyinen ja tuleva kietoutuvat toisiinsa pyörryttävänä ryöppynä.

Maa ja sen voimakas liittolainen Lilitähti käyvät sotaa iljettäviä, ahnaita ja raakoja reegejä vastaan. Taistelu sujuu päällisin puolin hyvin, mutta miksi lilitähteläiset vaativat Maalta aina vain enemmän varoja ja työvoimaa? Kuka sodassa onkaan voitolla? Ovatko reegit niin pahoja ja lilitähteläiset niin hyviä kuin lilitähteläiset antavat ymmärtää?

Parhaiten sen tietää Maan johtajaksi ja ylipäälliköksi valittu Gino Molinari. Hän on myös ainoa, joka voi vaikuttaa Maan kohtaloon. Edellyttäen, että häntä ei murhata. Ja edellyttäen, että häntä ei ole murhattu jo kauan sitten. Ja edellyttäen, että kukaan ei ole jo tehnyt hänen tulevaa murhaansa.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Niin tutuksi käynyt kehämäinen rakennus näkyi savuisenharmaassa valossaan Eric Sweetscentin taittaessa ajokkinsa kokoon ja pysäköidessä pikkuruiselle parkkipaikalleen. Aamukahdeksan, hän ajatteli surkeana.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä