Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sininen elokuva

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sininen elokuva on Terry Southernin huumoria huikeimmillaan. Se on hillittömän seksikäs irvailu seksistä ja Hollywoodin elokuvateollisuudesta.

King B, nerokas filmiohjaaja, alansa haka, jolle on satamalla satanut Oscareit, Kultaisia Leijonia ja Palmuja, haluaa tehdä maailman parhaan pornoelokuvan. Sen on oltava taiteellinen, aidon eroottinen, alaston ja kaunis, karkea ja idyllinen, sadistinen ja masokistinen, aivan kaikkea. Filmi, Rakkauden kasvot, kuvataan Lichtensteinin ruhtinaskunnassa Alpeilla. Tekstittäjänä on tosi rautainen kaveri, Tony Sanders, ja esiintyjiksi haalitaan koko valkokankaan eliitti: seksin jumalatar Angela Sterling, ranskalainen Arabella, joka on uskomattoman kaunis ja kuuluisa sekä tähtenä että lesbolaisena, Dave ja Debbie, sukurutsaiset teini-ikäiset sisarukset.

Filmausryhmä tekee kaikkensa Taiteen hyväksi, ja kameransilmä saa ahmiakseen lemmenkohtauksia, jotka tyydyttävät eksoottisimpiakin vaatimuksia seksin alalta. Filmauksen ulkopuolella tapahtuu myös outoja asioita, ja todellisuus ja elokuva vyyhteytyvät hurjaksi farssiksi. (Takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika