Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kannaksen kasvatti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Karjalaispojan rehellinen, rohkea ja hauska kuvaus kansamme kohtalon vuosilta.

Maailma on sodassa. Karjalan kansa kokee yhtä historiansa suurinta kärsimysnäytelmää. Kaiken kaaoksen keskellä elää ja kasvaa nuori sukupolvi. Nuoret joutuvat jakamaan vanhempiensa kohtalot, mutta kaiken lisäksi heidän on pirstaleiden keskelläkin rakennettava myös oma elämänsä.
Kannaksen kasvatti on kirja, joka osoittaa että nuoret löysivät ilonsa ja kujeensa jopa sotatoimialueen tuntumassa. Elämä ei ollut pelkkää kurjuutta ja valitusta, kun sitä katsoo Heimo Hyttisen valoisien kuvausten kautta. Pojan silmin hän näkee paljon sellaista, mitä ei ole ennen kerrottu ja kuulee senkin mitä ei ole haluttu kertoa.
Kannaksen kasvatti on samalla romaani siitä, miten poika kasvaa nopeasti mieheksi poikkeuksellisissa oloissa. Rakkaus ja tunteet syttyvät ja leimuavat silloinkin, kun vanhemmat näkevät vain oman ahdinkonsa.
Koko romaanin kehyksenä on katkelma oman aikamme historiaa itse koettuna ja itse elettynä. Se on monivivahteinen kertomus yhden kyläyhteisön elämästä Karjalan Kannaksella, kahdesta evakkomatkasta ja niistä vaikeuksista, joita siirtolaiset joutuivat kestämään aloittaessaan uutta elämää uusilla asuinsijoilla.
(takakansitekstistä)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Sarjamerkintä