Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Myötäeläjän muistelmat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kamaripalvelija raportti ruhtinas Klemens von Metternichin värikkäästä elämästä politiikan huipulla ja vuodeverhojen takana

Itävalan kansleri Metternich oli tasapainopolitiikan mestari. Vaalilauseenaan ”rakkaus ja politiikka ovat erottamattomat” hän hallitsi Euroopan suurvaltojen kohtaloita ja aikakauden merkittävimpien vallasnaisten sydämiä.
Varjona Metternichin kintereillä liikkui kamaripalvelija Viktor, tämän kirjan myötäeläjä ja kertoja.
Metternichin poliittisen uran kohokohta oli Wienin kongressi, kruunupäiden kokous, jossa neuvoteltiin, juhlittiin ja lemmittiin.
Myötäeläjä-Viktor seurasi huolestuneena, kuinka ”Kauniin Klemensin” aikaa nielivät enemmän Saganin herttuatar ja tämän Suomeen Kustaa Mauri Armfeltin hoiviin joutunut tytär kun rauhan rakentaminen sodan runtelemaan Eurooppaan.
Tämä historiallinen rakkausromaani perustuu alkuperäiseen arkistomateriaaliin. Metternich oli ahkera kirjeenkirjoittaja; mielikuvituksellisimpienkin tapausten jokainen henkilö on elänyt ja vaikuttanut. Totuus on tarua ihmeellisempi, kun kyseessä ovat kruunupäät ja valtiomiehet.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kamaripalvelijan raportti ruhtinas Klemens von Metternichin värikkäästä elämästä politiikan huipulla ja vuodeverhojen takana

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

540

Kieli