Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Baarien mies

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

M. A. Nummisen Baarien mies on uudentyyppinen romaani, veijaritarina keskiolutbaareista ja niiden asiakkaista. Päähenkilönä on mies nimeltä Numminen. Hän ehtii uudenvuodenpäivän ja juhannusaaton välisenä aikana istua 132 baarissa ympäri Suomea, Tammisaaresta Inariin, Ilomantsista Föglön saarelle Ahvenanmaalla.

Veijari Numminen vie lukijan miltei tuntemattomaan maailmaan, josta paljastuu odottamattomia, ennakkokäsitysten vastaisia asioita. Kirjassa sosiologiset ja alkoholipoliittiset näkemykset nivoutuvat huvittaviin kuvauksiin Nummisen kommelluksista.
(takakansiteksti)


M. A. Nummisen Baarien mies iski 80-luvun puolivälissä yhden sukupolven tajuntaan ja siitä tuli kulttikirja, joka kourassa kierrettiin keskiolutkuppiloita ympäri Suomen nauttimassa tunnelmasta ja kolmannen veroluokan oluesta. Kirja on jo kauan ollut loppuunmyyty, mutta sen maine elää ja kasvaa.

30 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Baarien mies ilmestyy nyt uudella esipuheella varustettuna juhlapainoksena. Se on yhä ”tosiofiktiivinen romaani” ja veijaritarina 132 keskiolutbaarista, ja päähenkilö on yhä nimeltään Numminen.

Keskiolutbaarit ovat Suomesta liki kadonneet, ja tämä kirja on elävä muistomerkki niille ja niiden ihmisille. Yhtymäkohdat uusien sukupolvien olutkulttuuriin ovat silti selvät: oluen nauttimiseen liittyy aina hyvä seura. Nostetaan siis sille ”olut, pieni kahvi ja munkki”!

Mauri Antero Numminen (s. 1940) on suomalaisen kulttuurin suuria hahmoja, joka ei ole pelännyt loikkia korkea- ja kansankulttuurin rajan yli. Muusikkona, taiteilijana ja kirjailijana tunnettu ja rakastettu Numminen on sekä Åbo Akademin että Helsingin yliopiston kunniatohtori.

(Docendo 2016)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

tosiokuvitteellinen romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

248

Kustantaja

Lisätietoja

30-vuotisjuhlapainos: Docendo, 2016.

Ilmestymisaika

Kieli

Kääntäjä