Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kunnes löydän sinut

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

“Äitinsä mukaan Jack Burns oli näyttelijä jo ennen kuin hänestä tuli näyttelijä, mutta Jackin elävimmät muistot lapsuudesta olivat ne hetket, jolloin hänen oli ihan pakko pitää äitiä kädestä. Silloin hän ei näytellyt.”

Näin alkaa John Irvingin 11. romaani Kunnes löydän sinut, näyttelijä Jack Burnsin tarina. Jackin äiti, Alice, on torontolainen tatuoija. Nelivuotiaana Jack tekee Alicen kanssa matkan useisiin Pohjanmeren ja Itämeren satamakaupunkeihin (mm. Helsinkiin), joista he etsivät Jackin kadonnutta isää Williamia, edinburghilaista urkuria, jonka vimmana on peittää ihonsa tatuoinneilla niin kuin nuottilehti nuoteilla. Mutta Williamia ei löydy. Alice ei halua enää puhua asiasta, ja Jack alkaa epäillä omia muistojaankin.

Jack Burns käy kouluja Kanadassa ja Uudessa-Englannissa, mutta hänen persoonansa muovaavat suhteet vanhempiin naisiin. Jackin elämä näyttelijänä Hollywoodissa on täynnä herkullisia yksityiskohtia ja suuria tunteita, ja yhtä värikkäästi ja elävästi Irving kuvaa Euroopan satamakaupunkien tatuointiateljeita ja humisevaa soittoa, jota Jack kuulee samojen kaupunkien kirkoissa.

Irving ylittää jälleen kerran itsensä. Hänen maanläheisyytensä ja huumorinsa ovat tallella, mutta romaanin läpi kulkee sydämeenkäyvä, surumielinen juonne.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

861

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

779

Kieli

Kääntäjä