Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuun puutarhat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Valhe avaa mielikuvituksen pohjattoman lippaan, se kasvattaa siivet kantapäihin ja katkoo ajan ja paikan kahleet. Yksinkertaisesti se päästää vankilasta ja sallii minun olla oma itseni.”

Nuori mies piiloutuu roolien taa, hän on eksyksissä omassa seksuaalisuudessaan ja omaan sukupuoleensa kohdistuneiden odotusten paineessa. Hänellä on kaksi nimeä, isän nimeämä Herman ja äidin nimeämä Mikael. Niiden lisäksi on metsän poika, joka on ehkä se, jolle hän itse antaa oman salaisen nimensä.

Kuun puutarhat on myyteistä ja symboliikasta aineksia keräävä sukellus identiteettiään ja seksuaalisuuttaan etsivän nuorukaisen mieleen. Yksi keskeisistä teemoista on pojan voimakas kapina isäänsä, arvostettua psykiatria vastaan. Nuorukainen tarkastelee isäänsä ja itseään roolien läpi näkemättä selkeästi kumpaakaan. Äidin ja pikkusisaren sekä nuoren äitipuolen kuolemat ovat saaneet pojan mielenterveyden järkkymään eikä hän saa tai ei osaa ottaa vastaan apua isältään. Hänen todellinen kotinsa on metsä, johon hän haluaa sulautua ja jonka puut herättävät hänen seksuaalisuutensa. Eri aikatasoja, roolivaihdoksia ja päiväkirjakatkelmia sekoittaen Kuun puutarhoista rakentuu paitsi unenomainen tarina myös yhteiskunnallisia ilmiöitä ja sukupuolirooleja piikikkäästi käsittelevä romaani.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

134

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

134

Kustantaja

Kääntäjä