Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Illaksi kirkastuu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Elli Kaarlehto julkaisi 1956 kulttuurihistoriallisen sukutarinan ”Naantalin kuninkaan valtakunta”. Nyt hän julkaisee puhtaasti kaunokirjallisen teoksen. Sen päähenkilönä on maalaiskylän kätilö, joka asettuu eläkkeelle ja minä-muodossa kertoo oman, näennäisesti vaatimattoman, mutta sisäisesti rikkautta ja viisasta inhimillisyyttä henkivän elämänsä tarinan. Menneisyys ja nykyisyys asettuvat teoksessa koko ajan lomittain, ja lukija joutuu kertojan myötä monien ajankohtaisten ongelmien eteen, joista kenties kiintoisin on vanhojen ihmisten ja heitä seuraavan sukupolven keskinäisen sopeutumisen vaikeudet. Kirjan päähenkilön menneisyyttä koskevat välähdykset kertovat paikoin suorastaan dramaattisesti erään suuren rakkauden, pettymyksen ja alistumisen tarinan.
Elli Kaarlehdon kirjaa voi erikoisesti suositella vanhemman polven lukijoille. Tekijä tuntee hyvin maaseudun ihmiset ja olot; hänen kerrontansa on eleetöntä, lämmintä ja humaania.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
264