Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Avuttomia

Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Voi meitä avuttomia, meitä, jotka pimeässä soudamme ja yöstä aamua etsimme." Maiju Lassila (Algot Untola) kirjoitti nimimerkillä J. I. Vatanen köyhistä ja avuttomista, jotka eivät nähneet tai kokeneet minkäänlaista pääsyä köyhyydestä. Ei maalla eikä kaupungissa. 1900-luvun taitteessa suomalainen yhteiskunta oli jakautunut niihin, joilla oli tarpeeksi ja ylikin, ja niihin, jotka juuri selvisivät päivästä toiseen. Avuttomia on kauniisti ja lempeästi kerrottu tarina yhden kylän köyhistä. Keskipisteessä on vanha pariskunta, joka kaipaa apua lapsiltaan. Mutta ei näilläkään ole mitään. Seitsemästä lapsesta neljä on elossa arjen kamppailujen keskellä. Lapsilla ei mene hyvin, eikä apua tule. Mutta äiti Mari sanoo: "Äidin lapsia ne ovat köyhänkin lapset."

(Tiberius kirjat, 2019)

Avuttomia on synkeä kertomus torpparihäädöstä. Se on samalla ajaton kuvaus yhteiskunnan siitä sektorista, jolla ei ole mitään ja jolta otetaan loputkin pois.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
156
Kustantaja
Osana julkaisua
Ilmestymisaika