Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeisellä rannalla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikki on sekaisin. Kun toimittaja Tuulikki Jalonen saapuu Kotkakoskelle aloittaakseen elämänsä alusta, hän on itse asiassa vain mennyttä paossa.
Kotkakoskella eteen tulevat uudet ristiriidat. Pikkukaupunkia hallitsee Lokkiluodon ydinvoimala, ja toimitustyö ydinvoimalapaikkakunnalla on oma taiteenlajinsa. Kotkakoskella halutaan elää Lokkiluodon paisteessa, mutta laitoksessa ei ole kaikki kohdallaan. Uuden toimittajan silmät avautuvat laitoksen heittämälle varjolle.
Samaan aikaan ydinvoimayhtiö aloittaa mainoskampanjan. Venyykö mainosväen ammattitaito ylittämään eettiset esteet, peittämään kiusalliset kysymykset pullantuoksuisiin mielikuviin?
Entä kuka lähettelee RannikkoUutisten toimitukseen outoja viestejä? Ne varoittavat hetkestä, jolloin aurinko menee mustaksi ja taivaan tähdet putoavat maahan.
Romaani ihmissuhteiden nopeista käänteistä, ydinvoimaan liittyvästä uhasta ja ihmisen pimeästä puolesta.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Oli hämärtynyt juuri sen verran, että vastapäisen rannan ääriviivat alkoivat olla epäselvät. Airot solahtelivat pinnan alle hitaasti. Vaikka hän liikutti niitä rauhallisesti, vesi loiskahteli kuitenkin. Se kiusaannutti häntä.
Hän tiesi pääsevänsä helposti perille – hän oli tehnyt sen ennenkin.
Mutta nyt kun kokeilut olivat takanapäin ja toimeenpanon aika koittanut, mielikuvitus kiihotti aisteja. Hän jännittyi kuullakseen susikoirien haukun ja megafonin rätinän, partioveneen moottorin kumun ja aaltojen hakkaavan loiskeen, kun vesi syöksyisi kohti.
Ei mitään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kieli