Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nick Naantali itäisillä mailla eli häpeä sille joka tästä pahaa ajattelee

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nick Naantali on tavallinen amerikkalainen nuorimies, joka on päättänyt vihdoin tulla tutustumaan Suomeen, isiensä maahan.
Nickin ottaa vastaan isosetä Frans Virtanen. Hänen avullaan Nick tutustuu suomalaisiin, myös maineikkaaseen kirjailijaan Lauri Kenttään. Ja aluksi on viskiä ja mukavaa. Mutta sitten Frans Virtanen löydetään kuolleena. Olivatko Fransin puheet kuitenkin olleet totta? Oliko Testamentin pojat –yhdistys sittenkin murhauttanut Fransin eläkekerhokavereita ja nostanut testamenteilla rahat? Oliko Frans nyt joutunut uhriksi?
Fransin kuolema vie Nickin ja Laurin keskelle outoa poliittista mekastusta, joka saattaa olla totta vain Suomen Turussa. Ja mitä suunnitelmia Testamentin pojilla onkaan Leninin mausoleumin ja Moskovan Punaisen torin suhteen!
Mutta lopusta ja kiitoksesta: Neuvostoliiton ja Suomen ystävyys kukoistaa ja menestyy edelleenkin, elämä jatkuu, kellot lyövät, joessa virtaa vesi, lehtiä ilmestyy, rakkaudesta puhumattakaan, ja kaiken yllä hehkuu Kremlin punaisen kaunis tähti ja tulevaisuutta valaisee Nick Naantalin ystävällinen --- mieli.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

s.o. seikkailuja suvisessa Suomessa ja Neuvostojen maassa ynnä "Magno conatu nugas"

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250