Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Peitetyt ikkunat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lämminhenkinen ja mielenkiintoinen perheromaani, tapahtumien keskuksena suuriperheinen pikkukaupunkilaiskoti. (WSOY)


Valoisa, lämmin, älykkäästi kirjoitettu perheromaani, täynnä hiljaista huumoria. Kuvauksen keskuksena on maaseutukaupungin koti - virkeä pienoismaailma, jonka piirissä romaanin kunkin nuoren päähenkilön kohtalo kypsyy ratkaisuunsa.

(WSOY)


Sillä maaseutukaupungin kodilla, jota Aune Peippo esikoisromaanissaan kuvaa, on virkistävän yksilölliset piirteet. Se on valoisa pienoismaailma, täynnä raikasta, kehittyvää nuoruutta ja virkeätä henkistä elämää, joka ilmenee toisaalta älyllisenä ja taiteellisena lahjakkuutena, toisaalta perinnäisenä - ja kuitenkin epäsovinnaisena - uskonnollisuutena.

Kustakin perheen nuoresta piirtyy romaanissa selkeä, mieleenpainuva kuva; keskeisenä hahmona on lahjakas, mietteliäs Annikki-tyttö, jonka lapsenomaisen herkkä tarina hänen ylioppilaskeväänään kypsyy ratkaisuunsa.

Tekijä ei vetoa lukijaan sentimentaalisuudella eikä keinotekoisella romantiikalla, vaan sielullisella vireydellään ja aidolla, rehellisellä elämänotteellaan. Oman sävynsä hänen kerronnalleen antaa hiljainen, älykäs huumori.

(WSOY)

- - -

Aune Peipon taiteellinen lahjakkuus, joka aikaisemmin on ollut suuntautunut kuvaamataiteisiin, ilmenee valmiina ja vakuuttavana hänen julkaistuaan nyt esikoisromaaninsa.

Romaanissa on älykkään psykologisesti ja paikoitellen lempeän ironisesti piirretty kuva eräästä maaseutukaupungin suuresta perheestä, johon kuuluvat äiti, kolme poikaa ja kolme tytärtä. Tässä kodissa eletään henkisesti harvinaisen vireätä elämää, mikä ilmenee toisaalta älyllisenä ja taiteellisena lahjakkuutena, toisaalta perinteisenä uskonnollisuutena. Perheen jokaisesta nuoresta harrastuksineen, suruineen, pettymyksineen ja iloineen on piirretty selkeä, yksilöllinen kuva. Äidin kuvaan liittyy olennaisesti perheen kiinteä yhteiselämä, jossa kunkin henkilökohtaiset vaikeudet aiheuttavat yhteistä levottomuutta.

”Peitetyt ikkunat” on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä teos. Kirjailija ei vetoa lukijaan sentimentaalisuudellaan eikä keinotekoisella romantiikalla, vaan sielullisella vireydellään ja aidolla, rehellisellä elämänotteellaan. Hän on luonut erittäin suositeltavan perheromaanin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

407

Kustantaja

Sarjamerkintä