Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lumihotelli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jännittävä ja tyylikäs rikosromaani, kertomus suomalaisseurueen lomasta kansainvälisen jetsetin hiihtokeskuksessa Ranskan Alpeilla.

Esikoisromaanissaan Päivällisvieraat Tuuli Rannikko kertoi kahdesta menestyvästä juristista Laura Mattsonista ja Jaakko Isosaaresta, jotka löysivät toisensa murhaselvittelyn yhteydessä. Tällä kertaa Jaakko ja Laura tekevät yhteisen lomamatkan Ranskan Alpeille, viehättävään hotelliin, johon on majoittunut joukko meneviä ja menestyviä suomalaislomailijoita. Loma saa uuden käänteen, kun yksi seurueen jäsenistä, kaunis ja menestyksenhaluinen nainen, murhataan. Jaakko ja Laura joutuvat mukaan murhan selvittelyihin, joiden yhteydessä alkaa tapahtumien vyöry; lopulta jokainen pelkää. Kuka lopulta jää jäljelle? Kuka oikein on kaiken takana?
Murha-arvoituksen selvittelyn lomassa Laura ja Jaakko selvittelevät myös keskinäistä suhdettaan, joka alppiauringon loisteessa näyttää toisenlaiselta kuin koto-Suomessa.
(takakansiteksti)
Päivällisvieraat-teoksesta tutut Laura Mattson ja Jaakko Isosaari ovat ensimmäisellä yhteisellä laskettelumatkallaan Ranskan Alpeilla. Viihtyisässä hotellissaan he tutustuvat iloiseen ja seuralliseen suomalaisseurueeseen, jonka jäsenet ovat tunnettuja ja hyvin toimeentulevia liikemiehiä kumppaneineen ja ystävineen. Vähitellen miellyttävää yhdessäoloa alkavat häiritä seurueen keskinäiset ristiriidat. Eräänä aamuna hotellin läheltä löydetään yksi seurueen jäsenistä kuolleena. Laura ja Jaakko joutuvat juristeina avustamaan paikallista poliisia kuolemantapauksen selvittämisessä. Samalla he joutuvat pohtimaan vakavasti suhteensa jatkoa.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

293

Kustantaja

Kieli