Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aika ja uni

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kävelen ja kävelen, yritän päästä takaisin oman elämäni kesken jääneeseen tahtiin, siihen jonka kirjoittamisen kuolema keskeytti, mutta minun musiikkini ei soi, ja tyhjyyttä kumisee tornistaan tuomiokirkon vaski. Kaikki ne joiden luokse saatoin mennä täällä vielä kolmekymmentä vuotta sitten ovat siirtyneet kuolleiden kirjaan, ja ainoat elävät ovat nuoruuteni minät.”

Paavo Rintalan nuoruuden kaupunki on Oulu, ja omista muistoista kasvaa vaihe vaiheelta matka halki vuosisatamme painajaisten, sotien ja vainojen.
Miljoonien ihmiskohtaloiden joukosta nousevat keskeisiksi vaiennettujen runoilijoiden Anna Ahmatovan ja Marina Tsvetajevan tarinat. Heidän elämänvaiheessaan yksilöityy aikakauden yhteinen mielettömyys.
Marina Tsvetajevan tie kulkee Prahan, Berliinin ja Pariisin kautta takaisin Neuvostoliittoon, juuri sodan alla. Ensin viedään tytär ja mies, sitten on runoilijan oma vuoro. Jäljet päättyvät vuoteen 1941.
Anna Ahmatova vaiennetaan neljäksi vuosikymmeneksi. Hän välttää leirin, hänen poikansa ei.
Tuskasta nousevat runot, piiritetyssä Leningradissa, Kuokkalan idyllisissä Karjalan Kannaksella. Rintala on kirjailijan ymmärryksellä elänyt runojen syntyprosessin, sanojen maagisen tehon.
Tänään Anna Ahmatova ja Marina Tsvetajeva ovat entisen Neuvostoliiton arvostetuimmat ja länsimaissa tunnetuimmat runoilijat.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Kauneuden attribuutit I

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

382

Kustantaja