Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pelon lapset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Marie Zimmerillä on tarinoita kerrottavanaan, mutta hän ei puhu.

Yhdeksänvuotiaana kuuroutunut ja yksitoistavuotiaana äitinsä menettänyt Marie on perheensä kuohunnan mykkä todistaja, ainoa, jolla on rohkeutta kertoa sisarensa vaarallisten lasten Flintin ja Cecilen tarina. Kuusitoistavuotias intiaanipoika Flint on viettänyt puolet elämästään kasvatuslaitoksessa. Koulukodista karattuaan hän palaa kotiinsa hakemaan ainoan ihmisen, jota rakastaa, pikkusiskonsa Cecilen. Yhdessä he lähtevät epätoivoiselle matkalle etelään kohti crowreservaattia, jossa heidän esi-isänsä ennen elivät.

Väkivallan ja rikosten sävyttämä matka vie heidät halki Amerikan myyttisen ja julman erämaan. Pelon lapsissa paljastuu loputon ketju sukupolvien ajan jatkuneita pakomatkoja ja hylkäyksiä, kadonneita äitejä ja hukkuneita ihmisiä. Suvun myytit kietoutuvat Amerikan intiaanien ja koko mantereen historiaan lasten mykän tädin kertoessa riipaisevaa tarinaansa.

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Joka ikisessä pihassa Rina näkee polkupyöriä, vääntyneitä, violetteja, punaisia, ruosteessa. Kyljellään maassa, hylättyinä joka nurkkaan. Oli oranssi tai musta, yksikään ei ole varastamisen arvoinen. Vaikuttaa siltä kuin kaikki lapset olisivat paenneet toiveikkaina tai kauhuissaan, tai kun heidät olisi kertaheitolla tempaistu irti tästä paikasta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä