Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tänä yönä nukut levottomasti

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tänä yönä nukut levottomasti on kuvaus junamatkasta, jonka päähenkilö, neljäkymmentäviisivuotias mies, tekee Pariisista Roomaan, vaimonsa luota rakastajattarensa luo. Hän on päättänyt jättää Henrietten, tuoda Cécilen Pariisiin. Nyt on enää kysymys käytännön asioista, vastaisen elämän järjestelyistä. Matka on pitkä, ajatukset riistäytyvät asiatasolta: hän elää uudestaan kaiken Cécilen kanssa kokemansa, perhe-elämänsä, kuvittelee tulevaa, vielä koettavissa olevaa. Erilaiset motiivit, eriasteiset tavoitteet hiertävät toisiaan, vaikuttavat toisiinsa. Sitten juna saapuu Roomaan.

Aika kaikkine ulottuvuuksineen on Butorin tarkastelun kohde, ajan voittaminen hänen tavoitteensa. Ja lukija liikkuu tuossa ajassa hänen rinnallaan, kirjan syntyvaihetta myöten, on tekijän uskottu koko matkan.

(takakansiteksti)
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Täältähän sinä lähdit, juuri tästä vaununosastosta; tuossa on tuo harmaatukkainen mies syventyneenä karkeaan mustaan kluuttiin sidotun kirjan lukemiseen, hän, joka istui sinua vastapäätä punakkaihoisen, äärimmäisen siististi puetun naapurinsa vieressä, jolla on pienet, saaliinhimoiset kalan silmät; tuossa istuu tuo pappi ikkunan vieressä ja koettaa jälleen turhaan keskittyä rukouskirjaansa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
264
Kieli
Kääntäjä
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
248
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli