Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nunnia ja sotilaita

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Guy Openshaw, sisäministeriön korkea virkamies, on kuolemaisillaan. Hän on ollut sukulais- ja ystäväpiirissään eräänlainen patriarkka, jonka apuun ja neuvoihin moni on turvautunut.
Guyn vaimon Gertruden vahvimpana tukena no Guyn kuoltua Anne Cavidge, entinen nunna, joka on uudelleen totuttelemassa tavalliseen elämään. Kun Gertrude suree Guyta, suree Anne menetettyä Jumalaansa. Anne joutuu vastakkain maailman houkutusten kanssa ja löytää vähitellen oman persoonallisen ja yksityisen Kristuksensa.
Guy oli toivonut Gertruden avioituvan Kreivin, puolalaisen pakolaisen pojan kanssa, joka on eräänlainen ”värvätty sotilas moraalilain armeijassa”. Kiihkeästi englantilaiseksi pyrkivä Kreivi on jo vuosia rakastanut ja syvästi kunnioittanut Gertrudea. Gertrude kuitenkin yllättää ja ällistyttää lähimmäisensä solmimalla suhteen aivan toisenlaiseen ”sotilaaseen”, nuoreen taidemaalariin Tim Reedeen.
’Nunnia ja sotilaita’ on tarina kadotetusta ja jälleen löydetystä kunniallisuudesta. Se on myös kahden naisen syvän ystävyyden monitahoinen kuvaus. Murdoch tutkii rakkauden ja syyllisyyden olemusta, moraalia, erään ystäväpiirin tunteiden eri kerrostumia ja ystävyyden ulottuvuuksia. Henkilökuvat ovat tarkkoja ja eläviä.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
530
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
453
Kustantaja
Kieli