Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mustat koirat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ian McEwan on aikamme arvostetuimpia brittikirjailijoita. Hänen monitasoinen romaaninsa Mustat koirat on sekä rakkaustarina että puhutteleva kuvaus hyvän ja pahan ristiriidasta, aatteiden, rakkauden ja seksuaalisuuden merkityksestä ihmisen elämässä.

Nelikymppinen Jeremy on tuntenut vastustamatonta vetoa toisten vanhempiin ja perhepiireihin menetettyään varhain vanhempansa.
Rakkaus vaimoon ja omiin lapsiin tuo tasapainoa Jeremyn elämään. Mutta sitten hän uppoutuu yhä syvemmälle appivanhempiensa Junen ja Bernardin tarinaan.
He löysivät toisen maailmansodan aseiden vaiettua, aikana jolloin rakkaus oli poliittisen sitoutumisen muoto. Nuorilla oli yhteinen aate, usko tieteellisen maailmankatsomuksen mahdollisuuksiin ratkaista ihmiskunnan ongelmat.
Jo häämatkalla yhteisyyteen ilmestyi särö. June kohtasi – ainakin väitti kohdanneensa – vuoristopolulla kaksi mustaa tappajakoiraa. Ennen pitkää niistä tuli puhtaan pahan symboleja, jotka romuttivat Junen arvomaailman.
June ei voinut enää hyväksyä Bernardin ateismia ja järkkymätöntä luottamusta tieteeseen, Bernard taas ei sietänyt vaimonsa jumalanetsintää ja uskoa mystiikkaan.
Sovittamattomasta ristiriidasta huolimatta rakkaus sitoi heidät yhteen.
Nyt June kertoo kuolinvuoteellaan Jeremylle elämäntarinaansa, joka laajenee yksilön kokemuksista yhteiskunnalliseksi analyysiksi.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

203

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä