Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Merkitty luoti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helteisellä juhannusviikolla sattuu Helsingissä kaksi outoa henkirikosta. Komisario Tammelin hieroo mursunviiksiään... Mikä yhdistää toisiinsa Linjoilla ammutun atk-suunnittelijan ja Vartiokylän lahteen hukkuneen uimarilupauksen? Ratkaisulla on kiire, sillä kaiken aikaa etsii joku uutta kohdetta julmalle tuomiolleen - murhaaja.
(takakansiteksti)
Komisario Tammelin ryhtyy tutkimaan kahta murhaa kesäisessä ja hikisessä Helsingissä. Murhat näyttävät aluksi irrallisilta, mutta Tammelinin epäilykset heräävät, kun yhteisiä tekijöitä uhrien väliltä alkaa löytyä. Motiivi vain säilyy epäselvänä. Mitä yhteistä on päähän ammutulla atk-suunnitelijalla ja hukkuneella tyhjäpäisellä kehonrakentajalla? Aluksi näyttää, että vain merkitty luoti.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Juhannus oli juuri sellainen kuin sen kuuluikin olla: aatto oli tuulinen ja kylmä, mutta sateeton. Helteisen viikon harhauttamat ihmiset palelivat vähissä vaatteis­saan mökeillä tai kokkojuhlissa, joissa sitten kokkoja ei palovaaran vuoksi kuitenkaan saanut sytyttää, ainakaan luvallisesti. Juhannuspäivänä alkoi sade, joka laantui vasta sunnuntai-illaksi.
Silloin sään piti olla oikein sovelias ahvenen onkimi­seen.
Vartiokylänlahteen työntyi Vuosaaren puolelta ruoi­kon ympäröimä ränsistynyt ja ilmeisen laiton laituri. Sille johti rehevän nokkos- ja mesiangervokasvuston läpi vain vaivainen, tallautumalla syntynyt polku, ja se kätkeytyi niin hyvin pensaikkojen ja ruoikon keskelle, että vain harva tiesi sen olemassaolosta, vaikka se oli ollut paikoillaan jo ties kuinka kauan ja vaikka yleisesti käytetty ulkoilutie kulkikin siitä vain muutaman kym­menen metrin päästä.
Pari kahdeksaakymmentä ikävuottaan lähestyvää ukkoa istui laiturilla ongella. Kummallakin oli tasku­matti lämmikkeenä, samanlaiset uudenuutukaiset taiwa­nilaiset teleskooppivavat ja siiman päässä lyijykynän paksuiset, pitkulaiset kohot, joita kumpikaan ei pysty­nyt kunnolla erottamaan vedestä. Tosin sillä ei ollut paljon väliä: vaikka kalan piti olla syönnillään, niin katin viikset - koko iltana ei vielä ollut nykäissyt kertaakaan.
- Tässä lahdessa ei ole enää ainuttakaan sinttiä, laihempi ukoista marisi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

rikosromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

264

Kustantaja

Sarjamerkintä