Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Riivaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

A. S. Byattin tunnetuin teos Riivaus. Romanttinen kertomus on omaperäinen ja kekseliäs romaani, rakkaustarina joka sijoittuu kahteen eri aikakauteen ja moneen eri maailmaan. Se kertoo 1800-luvulla eläneistä englantilaisista runoilijoista, Christabel LaMottesta ja Randolph Henry Ashista, sekä kahdesta nuoresta 1980-lukulaisesta kirjallisuudentutkijasta, Maud Baileystä ja Roland Michellistä.

Bailey ja Michell löytävät sattumalta runoilijoiden välisen kirjeenvaihdon, joka paljastaa intohimoisen, salaisen rakkaustarinan. Tämä löytö vaikuttaa ensin ainoastaan Baileyn ja Michellin akateemiseen tutkimukseen, mutta joutuessaan syvemmälle unohtuneen rakkaustarinan maailmaan vaikutukset näkyvät heidän elämässään yhä voimakkaammin.

Riivaus on hämmästyttävän monitasoinen kudelma rakkaudesta, omistamisesta ja pakkomielteistä. Kriitikoiden ja lukijoiden kiittämässä romaanissa sadut, runot, myytit, viktoriaanisen ajan Englanti ja nykyaika, kirjallisuudentutkimus sekä kaikenmuuttava rakkaus hengittävät sivuilla elävästi. Byatt taituroi eri aikakausien ja tyylien välissä päästämättä lankoja käsistään hetkeksikään. Arkinen maailma limittyy kirjallisuudentutkimukseen, vallan halu ja intohimoinen rakkaus säilyvät samanlaisina vuosisadasta toiseen. Riivaus on romaani ihmisen loputtomasta kaipuusta johonkin - kunniaan, toisen lähelle, eri aikakauteen, osaksi jotain suurempaa.

A. S. Byatt (s. 1936) on kansainvälisesti tunnettu englantilainen kirjailija sekä kriitikko. Hän on julkaissut lukuisia essee- ja novellikokoelmia sekä romaaneja vuodesta 1964 lähtien. Riivaukselle myönnettiin arvostettu Booker-palkinto vuonna 1990. Teoksen pohjalta on tehty elokuva Rakkauden riivaamat.

- - -

Kansainvälisestikin menestyksekkään englantilaiskirjailija A. S. Byattin tunnetuin teos Riivaus vuodelta 1990 (suom. 2008) on valikoitu useaan kertaan maailman arvostetuimpien kirjojen joukkoon, muun muassa The Guardian - lehden listalle. Ylistetyssä romaanissa sadut, runot, myytit, viktoriaanisen ajan Englanti ja nykyaika kerrostuvat omaperäiseksi tarinaksi rakkaudesta ja pakkomielteistä, omistamisesta ja omistautumisesta.

(BTJ)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

611

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Muu tekijä

Sarjamerkintä

Alanimeke

romanttinen kertomus

Ilmestymisaika

Sivumäärä

708

Kieli

Lisätietoja

runojen suomennokset: Leevi Lehto ; jälkisanat: Sanna Nyqvist ja Merja Polvinen.

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

504

Kieli

Kääntäjä