Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Medaljonkimies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Leo Rissa on komppanian paras ampuja ja saa aseekseen Suomi -konepistoolin. Lyhyt koulutusjakso Turun kasarmilla on takana ja edessä rintamalle lähtö. Komppanian kirjuri tekee vapaaehtoisena armeijaan ilmoittautuneen viisikon rintamakomennukseen kohtalokkaan numerovirheen. Heille osoitettu talvisodan taistelurintama on kaukana pohjoisessa, jossa vihollinen on tehnyt massiivisen hyökkäyksen katkaistakseen valtakunnan Oulun kohdalta.

Suomussalmella Raatteessa taistellaan ylivoimaista vihollista vastaan. Tyttöystävältä saatu rintakoru muistuttaa Leo Rissaa annetusta lupauksesta. Siksikö nuoren konepistoolimiehen käsi onkin erityisen tarkka ja hän saa joukkueen johtajalta erityistehtäviä. Ei hän sotasankariksi itseään kuvittele, mutta saa tunnustusta kokeneemmiltaan. Talvi on kuitenkin ankara, vastassa ovat suuren maan asevoimat. Taistelu tuntuu toivottomalta, mutta vihollinen on lyötävä takaisin.

Pekka Holma on kuunnellut herkällä korvalla talvisodan taistelijoiden kertomuksia ja kirjoittanut siitä aitoihin kokemuksiin ja tapahtumiin sidotun todentuntuisen romaanin.
(Myllylahden esittelyteksti)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

sotaromaani talvisodasta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

269

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä