Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kukkivia hautoja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Eino Hosian postuumisti julkaistu novellikokoelma Kukkivia hautoja sisältää sodassa kaatuneen Hosian jälkeenjääneitä novelleja. 30-luvun romantikoksikin kutsuttu kirjailija kuvasi erityisen vahvasti marginaalisempia ihmisryhmiä tunnustaen myös näiden ihmisarvon ja oikeuden olla mukana yhteiskunnassa. Kukkivia hautoja -kokoelman aloittaa Rafael Koskimiehen kirjoittama elämäkerrallinen johdanto, jossa Hosian tekstin kuvataan olevan värikästä, voimakasta ja täynnä omalaatuisia sisäisiä näkyjä.
(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Mutta kaiken tämän melun, kohinan ja epätoivon keskellä kasvoi Kulttuurin ylistetty Puutarha, jossa luettiin ja mietiskeltiin ja jossa kaljupäiset professorit juhlallisina kumartuivat mikroskoopeilla tarkastamaan kasvien hermoja... Se muistutti epäilyttävästi suljettua luostarin puutarhaa, jonka käytävillä nunnat päivällä hurskaina ja rukousnauhaansa hypistellen käyskentelevät, mutta yöllä vaipuvat muurin yli tunkeutuneiden rakastajiensa syliin. Kulttuurista oli muodostumaisillaan hienostunut nautinnonväline muutamien harvojen käsissä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
jälkeenjääneitä novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
160