Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vuorimiehen poika

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Jacob Knudsenin värikäs elämäkertaromaani on täynnä toimintaa ja tapahtumia. Se on Martti Lutherin elämästä hänen ensi vaiheistaan viimeisiin hetkiin asti. Pieni poika asuu köyhässä kodissaan Mansfeldissa Harz-vuoriston itäpuolella. Kotia hallitsee lujatahtoinen vuorimies-isä, mutta siellä on myös mielikuvitusrikas, maahisista ja peikoista satuja kertova äiti. Pienen Martin valoisa, huoleton maailma muuttuu vähitellen koulupojan uurastukseksi. Ankaran isän ote kiristyy, hän asettaa kaikki unelmansa ja toiveensa poikaan, josta hän toivoo juristia. Mielenkiintoisella tavalla kuvataan äärettömän herkän, oikeamielisen ja uskonnollisen nuorukaisen kamppailua, kun hän tuntee oikeaksi hylätä maallisen isänsä toivomukset ja ryhtyy palvelemaan taivaallista isäänsä. Teoksen jälkiosa kertoo kilvoittelevan etsijän ja voimakkaan tienraivaajan tapahtumarikkaista vaiheista. Martti-tohtori käy suorastaan fyysistä kamppailua pelkoja ja epäilyksiä vastaan, jotka ahdistavat häntä suurten ratkaisujen edellä.
Lapsuuden vuorimatkat veivät pienen pojan korkealle, vuorilta näkyvä huikaiseva kirkkaus heijastui hänen toimiinsa kautta koko elämän.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Romaani Martti Lutherista
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
414
Kustantaja
Lisätietoja
1. p. ilm. 1917 kahtena niteenä nimillä Ahdistusta ja Uskallusta