Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valon varjossa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Herännäishenkisen kirjan päähenkilönä on suomussalmelainen Nanneli, joka lähtee jatkosotaan lotaksi, mutta sairastuu kesken sodan keuhkotautiin. Sodan ja pitkän sairaalassaolon jälkeen hän lopulta palaa kotiseudulleen ja menee naimisiin herännäisseuroissa tapaamansa Väinön kanssa. Myös Väinö on sairaalloinen, ja he elävät hyvin vaatimatonta mutta onnellista elämää salomökissään, kunnes Väinö menehtyy sairauteensa. Nanneli käy omien töidensä ohella auttelemassa vanhaa äitiään, joka turvautuu vastoinkäymisissään Jumalaan, ja myös Nanneli saa elämänvoimaa uskostaan.

Lähde: Ryysyrannasta maailman parhaaseen kylään / Kajaanin kaupunginkirjasto - Kainuun maakuntakirjasto
Ida Tolvanen eli lapsuutensa Kainuussa pula-aikana. Hän näki maan elpymisen ja taloudellisen nousun. Sota katkaisi myönteisen kehityksen, toi sairautta ja turvattomuutta. Kainuun kansa eli kauan sodan jälkeenkin syrjässä ja varjossa. Kirja on kuvausta näiltä ankeilta ajoilta. Äiti ja tytär saavat lohdutusta ja hiljaista iloa aavistellessaan valon olemassaolon pimeinäkin aikoina. Valon varjossa herää toivo. Lukijakin saa kaipaamaansa elämisen uskoa. (Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
171