Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tanssiaisten jälkeen

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Norjalainen Nils Johan Rud, joka nyt ensimmäisen kerran esittäytyy suomalaisille lukijoille, edustaa Pohjoismaiden kertomakirjallisuuden parhaita perinteitä; hänellä on jo takanaan yli kaksikymmentä vuotta kestänyt arvostettu kirjailijanura.
”Tanssiaisten jälkeen” on romaani ikuisesta aiheesta: miehen ja naisen välisestä rakkaudesta. Kaksi kypsään ikään ehtinyttä ihmistä, Magnus Jessne ja Bodil Stien, tapaavat toisensa 20 vuoden jälkeen hevosenkengän muotoisessa juhlapöydässä. Toistensa näkeminen ja pöydän muoto tuo voimakkaasti heidän mieleensä sen ihanan kesäyön, jolloin he olivat vielä nuoria ja rakastivat toisiaan kiihkeästi. Tuona yönä he löysivät hevosenkengän, sen piti tuottaa onnea, ”mutta onnea ei tullut”. Heidän rakkautensa ei kokenut täyttymystään, eikä kumpikaan voinut noina kuluneina vuosina unohtaa pettymystä.
He menivät kumpikin tahollaan naimisiin, olivat kumpikin onnellisia, keskinkertaisen onnellisia. Muisto nuoruudenrakastetusta jäi – ja nyt he vihdoinkin ovat tavanneet. Heidän harkitsematon käyttäytymisensä juhlissa saa Bodilin aviomiehen Sindren ja Magnuksen vaimon Eldrinin tajuamaan totuuden. Seuraavana kesänä nämä ihmiset asuvat toistensa naapureina aavan meren rannalla. Bodilin ja Magnuksen kohtaaminen on silloin väistämätön – mutta tuleeko onni sen mukana?
Nils Johan Rud osoittautuu romaanissaan hienoksi rakkauden lyyrikoksi ja samalla sen alkuvoimaiseksi kuvaajaksi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli