Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Satu Sarastron tiestä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Omaperäinen esikoisromaani tuo myytin ja sadun fantasiaa kirjallisuutemme esikuvina Carlos Castaneda, Tolkien, Ursula K. le Guin.

Sandbackan romaani on jo yhdistetty uuden sukupolven aatemaailmaan, korotettu sen sanansaattajaksi.

Romaanin päähenkilö Corlinna, nuori tyttö, saa satumaan suurshamaanilta Saratrolta tehtävän, josta tytön on otettava selko. Sarastro ei voi sitä selostaa. Corlinna saa kuitenkin oppaakseen siivekkään hevosen Pietamoren, joka vie hänet vaellukselle maailmaan, kohtaamaan eri henkilöitä. Hän tapaa uhmakkaan taistelijan Malcorin, Loitto-nimisen erakkovanhuksen ja auringonsisar Nidzjeman.

Kaikilla heillä on oma erityinen suhteensa Systemaan eli mekanisoituvaan ja robotisoituvaan sivilisaatioon, kylmään ja kuolettavaan teollisuusyhteiskuntaan, joka syö ympäriltään kaiken luonnon ja luonnollisuuden. Systemassa ruumiistuu Paha itse absoluuttisena.

Systeman vastakohtana on Sarastron luostariyhteisö. Corlinna haluaisi päästä elämään Sarastron rinnalla, valossa ja viisaudessa. Hän tietää että Sarastro on itse käynyt loppuun saakka sen tien, joka hänen on kuljettava: vaeltanut kautta pimeyden ja kuoleman seutujen. mutta Sarastro tahtoo, että Corlinna palaa maailmaan ja toimii osaltaan, omalla tavallaan, Systeman vastavoimana.
(Risingshadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja