Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hongan tarina

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun pielisjärveläisen Saarelaisen perheen kotitalo poltettiin talvisodan alkupäivinä, kuusilapsisen joukon uusi koti rakennettiin heinälatoon ensopahvista ja laudoista. Isä vuoli puukolla ladon orteen päivämäärän: 1.6.1940. ”Tästä se alkaa. Tästä sitä lähdetään.”
Tuosta ladosta, puolittain taivasalta alkanut kehityksen tie johti aikanaan Honkarakenteen, maailman suurimman teollisesti hirsitaloja valmistavan perheyhtiön perustamiseen. Yli 40-vuotiaan alansa uranuurtajayrityksen takana oli viisi pienestä pitäen maa- ja metsätöitä tehnyttä oppimatonta isokouraista salonpoikaa. Noiden nyttemmin legendaaristen miesten, heidän naistensa ja perheittensä vaiheista Turunen on tehnyt neljännentoista romaaninsa - väkevien raivaajaeepostensa selvän sukulaisen.
Hongan tarina on kertomakirjallisuudessamme harvinainen tutkielma yrittäjyydestä, eräänlainen aikaamme sijoitettu versio kalevalaisen tammen kaatamisesta pimentämästä Pohjolan päivää.
Kirjailija kaivaa yrittäjyyden juuria syvältä Suomen kovia kokeneimman maaseudun sydämestä piirtäen leipälajejaan, huumoria ja runollisuutta unohtamatta lämpimän muotokuvan taistelevista, kärsivistä ja riemuitsevista ihmisistä menestysyrityksen takana. Romaanin kasvukertomus laajentuu yhden yrityksen ulkopuolelle sitä rakentaviin ja sen eteen työskenteleviin ihmisiin ja heitä ympäröivään, muuttuvaan yhteiskuntaan. Hongan tarina todistaa hiukan yllättäen, että perheillä, joissa raskaiden menetysten muisto ja siitä kumpuava vastoinkäymisten sietokyky, peräänantamattomuus ja aiempien sukupolvien työn arvostus kulkevat käsi kädessä, on parhaimmat mahdollisuudet selviytyä eteenpäin säälimättömän kilpailun sävyttämässä yrityselämässä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kertomus puusta, ihmisestä ja yrittäjyydestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli