Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Koiranelämää

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ihminen joka pitää koirista ei voi olla täysin paha.

Kaikkien varttuneempien koiranystävien iloksi on tunnettu kennelmies ja pakinoitsija Tuomas Vento koonnut parhaat pakinansa kirjaksi.
Leppoisan humoristisesti hän kertoo koirien ja heidän omistajiensa elämästä – niin arkipäivän kommelluksista kuin suurenmoisista urotöistä.

Yhteisillä kävelyretkillä ja kahvilan pöydässä kertoja ja hänen verraton naapurinsa Oksanen pohtivat maailmanmenoa ja joutuvat usein havaitsemaan koirat isäntiään viisaammiksi – niin maanmainio koirien kasvattaja kuin Oksanen mielestään onkin.
Skotlanninterrieri Oscari, mäyräkoirat Vispi ja Wilma ovat kirjan varsinaiset sankarit, mutta mkanan vilahtelee myös lukuisa joukko muita hauvoja.
Eikä Vento turhaan muistuta, että olipa koira sitten jalosukuinen El Camal al el Kelus Aghadir tai sekarotuinen Musti, aina se on elävä ja tunteva olento, joka kiintyy isäntäänsä tai emäntäänsä. Ja sen mukaisesti sitä on myös kohdeltava.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
pakinoita
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
267