Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laivauutisia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Laivauutisia on hullunhauska, riipaiseva ja runollinen kertomus paleltuneista sydämistä ja rakkauden voimasta. E. Annie Proulxin Pulizer-palkittu romaani epäonnisen Quoylen kasvusta oman elämänsä sankariksi kuvaa mestarillisesti arjen dramatiikkaan ja pienen ihmisen suuruutta vastoinkäymisten paineessa.

Epäonni on seurannut Quoylea syntymästä saakka. Hän on lihava köntys, jota perhe inhoaa ja jolle naapurit naureskelevat. Quoyle ei sitä huomaa. Läskien suojassa sykkii tahrattoman puhdas sydän.
Kun Quoyle rakastuu Petal Beariin, hänen päähänsä ei pälkähdä, että nainen on kaikkien miesten tuntema kiertopalkinto. Quoyle kosii, ja Petal suostuu pelkästä ällistyksestä. Heille syntyy kaksi tytärtä, mutta pian Petal kyllästyy kotileikkiin, lähtee iskemään miehiä ja jättää Quoylen hoitamaan lapsia illat pitkät. Lopulta Petal karkaa toisen miehen kanssa ja saa surmansa auto-onnettomuudessa.
Onneton Quoyle ei tiedä mitä elämällään tekisi. Kun Agnis-täti New Foundlandista houkuttelee häntä luokseen, Quoyle pakkaa perheensä ja muuttaa suvun omistamaan ikivanhaan talonrötisköön keskelle lunta ja jäätä. Lannistumattoman tätinsä ja tyttäriensä tukemana Quoyle saa vähitellen elämänhalunsa takaisin. Sitten paikallislehti pestaa hänet kertomaan uutisia lähtevistä ja tulevista laivoista. Tehtävä ei ole kummoinenkaan, mutta kuin huomaamatta onni on kääntynyt entisen surkimuksen elämässä.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

366

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

426

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä