Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pinnan alla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuori bestseller-kirjailija vuokraa kesäksi rantamökin uneliaaksi luulemastaan kirkonkylästä...

Lauantaina 3. päivä kesäkuuta nuori menestyskirjailija Terhi Bang lähtee ajamaan Helsingistä kohti maalaiskylää, jossa hän aikoo asua ja työskennellä koko kesän. Hän on päättänyt kirjoittaa uransa merkittävimmän romaanin.
Paikkakunnalla vietetään vuoden viimeistä koulupäivää. Rauni Kvick järjestää nuorimman tyttärensä Siirin lakkiaisjuhlia. Juhlajärjestelyjä häiritsee riita, joka koskee Siirin matkasuunnitelmia. Itsepäinen tyttö aikoo ajaa saksalaisen poikakaverinsa kanssa moottoripyörällä Espanjaan. Raunin omia haaveita ei kukaan sen sijaan arvaa. Kaikkein vähiten Olavi, joka pakenee tyytymätöntä vaimoaan yksinäisille lenkkipoluille.
Lukion rehtori Tella Raunio on puolestaan tottunut elämään yksin. Lakkiaispäivän iltana hän saa kuitenkin yllättävän vieraan kahdenkymmenen vuoden takaa.
Ennen kuin kesäkuun 7. päivä koittaa, naisista jokainen on joutunut tilanteeseen, jossa unelmat ja niiden hinta punnitaan.

Urbaaneista elämäntapakuvauksista tunnettu Virve Sammalkorpi on valinnut kolmannen romaaninsa tapahtumapaikaksi maalaiskirkonkylän, jota hän kuvaa modernisti ja uskottavasti. Pielavedelle sijoitettu tarina on herkullinen psykologinen tutkielma naisista, elämänkohtaloista ja niihin johtaneista päätöksistä: riemastuttavan osuvaa henkilökuvausta, notkeaa juonenkuljetusta ja hykerryttäviä käänteitä.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Portailla oranssinpunainen kissa oli nukkuvinaan. Se nautiskeli lämmöstä ja tuhansista pienistä äänistä ympärillään. Sen korvat, joista toinen haljennut, liikkuivat uteliaasti, mutta sen pullea, tuuheakarvainen kissanvartalo oli rentoutunut ja levollinen, kuin pyöreä slaavilainen karvahattu portaille unohdettuna. Yhtäkkiä kissa kuitenkin jäykistyi ja nosti päänsä. Se kuunteli. Rannasta, leikkimökin suunnalta kuului heikkoa huutoa. Hetken päästä huuto loppui, ja kissa laski päänsä takaisin tassuilleen, jotka se oli asettanut sievästi vierekkäin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kustantaja