Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hällä väliä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Leivo, freelancer-kirjoittaja ja säälittävä runkkari. Hardelin, akateemisen loppututkinnon suorittanut asediileri ja hullu. Eija Haavikko, valuuttadiileri ja hullu lehmä. Näiden kolmen kautta Jyrki Lehtola kuvaa kymmentä vuotta. Vinosti ja kärjistäen, tässä alkupaloja
1984, Kuukausi kaupungissa
”Pilaa nuoruutesi, niin kauan kuin olet nuori vielä, ja kun lähdet ulos, jätä aivot kotiin, ja katso kuinka paljon vahinkoa saat aikaan pelkällä varastetulla asenteella.”
1989, Vuorokausi seminaarissa
”Laivaseminaarien yleisen kaavan mukaan Sally Albatrossillakin maailma muuttui. Suuret sanat eivät tosin muuttuneet historiaksi, mutta onhan sekin jotain, että osaa muuttaa suureet toiveet kumisiksi varmuuvälineiksi.”
1994, Kuukausi maalla
”Luonnollinen virhe oli myös se, että suomalaisuudesta ja suomalaisista miljoonansa pusertanut Iskelmätähti oli rakennuttanut suomalaiseen järvi- ja harjumaisenmaan aidon itävaltalaisen käkikellotalon, joka teki kaikkea muuta paitsi soi.”

Hällä väliä ei ole viiltävä tilitys 80-luvun hulluista vuosista, jälkiviisas paneelipuheenvuori tai lopullinen totuus pinnalliseksi väitetystä ajasta. Hällä väliä on keskipitkä 80-lukuromaani, lakoninen paha kertaus, julkea ja lohduton, metsää tuhoava mielipide, reipas ja suorituskykyinen kirja.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

187

Kustantaja

Kieli