Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kolmen ammattinyrkkeilijän kesä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ammattinyrkkeilijät Pulli, Tikka ja Kärkkäinen ovat valmennuskauden jälkeen lähdössä tyhjennysleirille saareen. Sananmukaisesti torvet soiden, sillä tapauksen kunniaksi on promoottori Usko Piipponen, sähköliikkkeen, supermarketin, hyvin menestyvän ravintolan ohella myös viiden ammattinyrkkeilijän omistaja, tilannut paikalle torvisoittokunnan.

Käpylän Soittajien kajauttama Gladiaattorien tulo saattelee kevyen, keskisarjan ja raskaan sarjan kolmikon ikimuistettavalle kesälomalle joka on yllätyksiä täynnä.

Saarelle kun on muitakin tulijoita, ennen kaikkea Emma Irene Hurmalainen, kaunis eronnut rouva, joka on vuokrannut siellä olevan toisen talon. Irene panee poikiin vipinää ja toisenlaista vipinää aiheuttavat Nenonen ja Latvala, kaksi vankikarkuria, jotka ilmaantuvat kutsumatta paikalle. Tästä kaikesta kehkeytyy monisäikeinen juttu, ja nimismies Koskelaisella riittää vaivaa.

Mutta Kannuskosken lavalla tanssitaan, ja kun kahvila Universal Gardenin omistaja Arvo Tigerman tarttuu jumalaiseen viuluunsa alkaa vähitellen tuntua niin kiihottavalta kuin ei oltaisikaan saaressa tai pienessä kymenlaaksolaisessa kylässä, vaan jossakin filmissä. Ja kun on juhlat, niin paikalla on tietysti myös Punkkisen vävy, hän joka haistaa juhla jo kaukaa.

(Takakansi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

166

Kustantaja

Kieli