Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hylkäämisen päivät

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Eräänä huhtikuun iltapäivänä heti lounaan jälkeen, mieheni ilmoitti jättävänsä minut. Hän sanoi sen samalla, kun korjasimme likaisia astioita pöydältä.

Näin vähäeleisesti alkaa miehensä hylkäämän Olgan hyökyaallon tavoin paisuvan ahdistuksen kuvaus. Perheelleen omistautuneen päähenkilön ensijärkytys muuttuu epäuskon kautta katkeruudeksi ja raivoksi kaikkia ja kaikkea kohtaan. Hillityn ulkokuoren murruttua näyttäytyy koko inhimillisten tunteiden kirjo, ja miehensä nuoremmalle naiselle menettänyt Olga hoippuu hetken jopa hulluuden partaalla todellisuudentajunsa kadottaneena.

Elena Ferrante on kotimaassaan Italiassa kriitikoiden ylistämä, ja häntä pidetään yhtenä maan merkittävimmistä nykykirjailijoista. Luettuaan tämän tyyliltään omaleimaisen kirjailijan toisen teoksen vain harva kysynee miksi. Hylkäämisen päivät on ilmaisultaan samaan aikaan sekä tiivis että ilmava; Ferranten kynästä sanat putoilevat paperille harkitusti muttei milloinkaan pakotetusti. Kirjoittaja hallitsee suvereenisti lukijan viekoittelevan kertomisen rytmin ja tunteiden, niiden kaikkein mustimpienkin, kuvauksen. Hänen vahvuutensa on erityisesti hedelmällisten jännitteiden luomisessa. Romaani tasapainoilee elegantisti herkän ja rivon, puhtaan ja likaisen, ylevän ja alhaisen välillä lipeämättä nuoralta kertaakaan. Hylkäämisen päivät on kuin sävellys, josta taidokkaat tempon ja volyymin vaihtelut tekevät mestariteoksen.

Italiankielinen alkuteos I giorni dell'abbandono ilmestyi 2002. Kirjan on suomentanut Taru Nyström Abeille.

Kirjan käännösoikeudet on myyty yhdeksään Euroopan maahan, joista useimmissa kirja julkaistaan huhtikuussa 2004. Myös romaaniin perustuvan italialais-ranskalaisena yhteistyönä toteutettavan elokuvan kuvaukset on aloitettu keväällä 2004.
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
189
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
193
Kustantaja