Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hylkäämisen päivät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eräänä huhtikuun iltapäivänä heti lounaan jälkeen, mieheni ilmoitti jättävänsä minut. Hän sanoi sen samalla, kun korjasimme likaisia astioita pöydältä.

Näin vähäeleisesti alkaa miehensä hylkäämän Olgan hyökyaallon tavoin paisuvan ahdistuksen kuvaus. Perheelleen omistautuneen päähenkilön ensijärkytys muuttuu epäuskon kautta katkeruudeksi ja raivoksi kaikkia ja kaikkea kohtaan. Hillityn ulkokuoren murruttua näyttäytyy koko inhimillisten tunteiden kirjo, ja miehensä nuoremmalle naiselle menettänyt Olga hoippuu hetken jopa hulluuden partaalla todellisuudentajunsa kadottaneena.

Elena Ferrante on kotimaassaan Italiassa kriitikoiden ylistämä, ja häntä pidetään yhtenä maan merkittävimmistä nykykirjailijoista. Luettuaan tämän tyyliltään omaleimaisen kirjailijan toisen teoksen vain harva kysynee miksi. Hylkäämisen päivät on ilmaisultaan samaan aikaan sekä tiivis että ilmava; Ferranten kynästä sanat putoilevat paperille harkitusti muttei milloinkaan pakotetusti. Kirjoittaja hallitsee suvereenisti lukijan viekoittelevan kertomisen rytmin ja tunteiden, niiden kaikkein mustimpienkin, kuvauksen. Hänen vahvuutensa on erityisesti hedelmällisten jännitteiden luomisessa. Romaani tasapainoilee elegantisti herkän ja rivon, puhtaan ja likaisen, ylevän ja alhaisen välillä lipeämättä nuoralta kertaakaan. Hylkäämisen päivät on kuin sävellys, josta taidokkaat tempon ja volyymin vaihtelut tekevät mestariteoksen.

Italiankielinen alkuteos I giorni dell'abbandono ilmestyi 2002. Kirjan on suomentanut Taru Nyström Abeille.

Kirjan käännösoikeudet on myyty yhdeksään Euroopan maahan, joista useimmissa kirja julkaistaan huhtikuussa 2004. Myös romaaniin perustuvan italialais-ranskalaisena yhteistyönä toteutettavan elokuvan kuvaukset on aloitettu keväällä 2004.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

193

Kustantaja

Kieli