Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valtapeli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suomalainen Alexandra Martin, jonka vanhemmilla on kansainvälinen tausta, on pyrkimässä englantilaisen investointipankin Hudson Corbinin johtokuntaan. Taistelu on kova hänen ja hänen ruotsalaisen kollegansa Jacob Josephsonin välillä: vain yksi paikka on jaossa. Xandra on kaunis ja kyvykäs tyttö, vanhempien tausta on heittänyt hänet Lontoon Cityyn, Euroopan rahamaailman mekkaan. Siellä ei armoa anneta eikä myöskään pyydetä.

Xandra pyrkii päämääräänsä kovalla työllä. Hänen kilpakumppaninsa on toimitusjohtajan suosikki, ja Xandra pelkää mahdollisuuksiensa olevan heikot. Hän tietää kuitenkin Jacobin olevan kevyt, kun asiantuntemusta ryhdytään punnitsemaan.
Hudson Corbinin omistus on monissa käsissä, ja kaikilla tahoilla on sormensa pelissä, kun valtataistelu pankissa ratkaistaan. Toisaalla Cityssä joukko venäläisiä pankkimiehiä suunnittelee omaa strategiaansa. Venäläisen pankin toimitusjohtaja Sergei Petrov lähestyy Hudson Corbinia kansanedustaja Rupert Parker-Jonesin kautta.

Kun Parker-Jones murhataan Helsingissä, monet suunnitelmat kariutuvat. Mutta pankin omistuskamppailussa tapahtuu yllättäviä käänteitä, Xandran elämässä sekä romanttisia että ammatillisia muutoksia, ja loppujen lopuksi, monien mutkien jälkeen, Xandralla on syytä juhlia monenlaista menstystään, sekä yksityiselämässä että liike-elämässä.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

488

Kustantaja