Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Skugga-Baldur

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Islannin rannikolla tapahtuu keväällä 1868 haaksirikko. Samoihin aikoihin kansanparantaja Friedrik B. Friedrikson ottaa Downin syndroomaa sairastavan Abba-tytön kasvatikseen, ja tyttö pelastaa rakkaudellaan miehen kuilun partaalta. Pappi Baldur Skuggason jahtaa kettuja kylmällä ja pimeällä ylängöllä. Kerronnan edetessä nämä kolme kertomusta punoutuvat yhteen.

Kirjan nimi viittaa kansansaduissa esiintyvään kissan ja ketun jälkeläiseen sekä pahantahtoiseen ihmiseen. Pappi Baldur Skuggason on synkkä ja pahansuopa hahmo ja luo tarinan edetessä nahkaansa mitä omituisimmilla tavoilla. Skugga-Baldur tasapainottelee taitavasti runon ja proosan rajoilla.

Romaani yhdistää motiiveja islantilaisesta kansanperinteestä, romanttisesta kerronnasta ja kiehtovasta tarinasta, jossa nykyajan eettiset kysymykset korostuvat." - PN-palkintolautakuntaIslantilainen Sjón (s. 1962) voitti tämän vuoden Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänet tunnetaan myös Björkin laulujen sanoittajana ja Lars von Trierin Dancer In The Dark -elokuvan libreton kirjoittajana. Sjónilta on aiemmin suomennettu Sinun silmäsi näkivät minut.

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Koko pitkän päivän kettu juoksi mäkiä ylös ja alas- ja mies pysytteli tiiviisti sen kannoilla. Kettu oli valtakirja, joka uskoi miehelle tehtävän suoritettavaksi todellisessa maailmassa
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

112

Kustantaja

Kääntäjä