Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Skugga-Baldur

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Islannin rannikolla tapahtuu keväällä 1868 haaksirikko. Samoihin aikoihin kansanparantaja Friedrik B. Friedrikson ottaa Downin syndroomaa sairastavan Abba-tytön kasvatikseen, ja tyttö pelastaa rakkaudellaan miehen kuilun partaalta. Pappi Baldur Skuggason jahtaa kettuja kylmällä ja pimeällä ylängöllä. Kerronnan edetessä nämä kolme kertomusta punoutuvat yhteen.

Kirjan nimi viittaa kansansaduissa esiintyvään kissan ja ketun jälkeläiseen sekä pahantahtoiseen ihmiseen. Pappi Baldur Skuggason on synkkä ja pahansuopa hahmo ja luo tarinan edetessä nahkaansa mitä omituisimmilla tavoilla. Skugga-Baldur tasapainottelee taitavasti runon ja proosan rajoilla.

Romaani yhdistää motiiveja islantilaisesta kansanperinteestä, romanttisesta kerronnasta ja kiehtovasta tarinasta, jossa nykyajan eettiset kysymykset korostuvat." - PN-palkintolautakuntaIslantilainen Sjón (s. 1962) voitti tämän vuoden Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänet tunnetaan myös Björkin laulujen sanoittajana ja Lars von Trierin Dancer In The Dark -elokuvan libreton kirjoittajana. Sjónilta on aiemmin suomennettu Sinun silmäsi näkivät minut.
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Tekstinäyte
Koko pitkän päivän kettu juoksi mäkiä ylös ja alas- ja mies pysytteli tiiviisti sen kannoilla. Kettu oli valtakirja, joka uskoi miehelle tehtävän suoritettavaksi todellisessa maailmassa
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
128
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
112
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
123
Kustantaja