Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Presidentin mies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vihdoinkin Suomen asiat ovat kunnossa! Ohi ovat lamat ja kriisit, edessä upea tulevaisuus Euroopan liittovaltion osana. Suomen johdossa on kyvykäs joukko reippaita huippupoliitikkoja, jotka kaitsevat maatamme kohti ”lopullista integraatiota”. Mutta sitten tapahtuu vaarallinen vuoto. Äärimmäisen salainen ja merkittävä asiakirja joutuu valtakunnan päälehden haltuun. Presidentti, pääministeri, rouva eduskunnan puhemies ja eräät puoluejohtajat työskentelevät kuumeisesti pelastaakseen mitä pelastettavissa on. Ja kaiken keskellä toimii Aapo Mälkki, ylivoimaisen älykäs ja robottimaisen tehokas presidentin mies. Hän jos kuka pystyy löytämään syyllisen.
Romaanin henkilöt ovat oudosti tuttuja ja aidosti vieraita. On kuin olisimme nähneet heidät monta kertaa, mutta vasta nyt oppineet kuuntelemaan ja ymmärtämään heidän puhettaan ja toimintaansa. Tapausten kulku on tosi kuin vainoharha, kuvaus suurista uhkakuvista ja siitä miten niitä käytetään hyväksi suuressa pelissä. Meidät on kutsuttu seuraamaan presidentin ja hänen uskottunsa toimintaa tässä lähikuvassa.
Lappi, Karjala sekä Venäjän Karjala, siviilileirit maan itärajalla, piispat ja älymystö joka mahtuu yhteen puhelinkoppiin, mutta ei tiedä kenelle soittaisi, ValtaMedia ja elektroniikkajätti, joka sanelee maan liittymistä Euroopan liittovaltioon kun kyse on kymmenien miljardien laitetilauksesta. Sisäpiirin tarina siitä, mitä tapahtuu kun valta häviää, mutta valtataistelu jatkuu, myös presidentin ja pääministerin välillä.
Mauno Saari yhdistää tässä Presidentin Mies –teoksessa fiktion ja dokumentin aineksia ja keinoja. Kirjassa kuvatut sisäpiirin vallankäytön ja valtataistelun vaiheet tapahtuvat suljettujen ovien takana eivätkä kuulu siihen viralliseen propagandakuvaan, joka toimitetaan meitä varten.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

234

Kustantaja