Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kunnian puolesta

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ranskalainen upseeri ja sanomalehtimies Jean Lartèguy on kirjoittanut ainulaatuisen sotaromaanin. Samaan aikaan kun maailmassa vallitsee sanan tavanomaisessa merkityksessä rauha, taistellaan kuitenkin lähes kaikkialla: Wietnamissa, Algeriassa, Indonesiassa, Afrikassa ja Etelä- Amerikassa.
”Kunnian puolesta” on karu ja todelinen sotaromaani ranskalaisten laskuvarjojääkärien sodasta Wietnamissa ja Algeriassa. Se kertoo tapauksista, jotka johtivat Dien-Bien-Phun kukistumiseen ja tuhansien laskuvarjojääkärien vangiksijoutumiseen wietnaminhien käsiin. Se kertoo hirvittävistä fyysillisistä ponnistuksista ja lähes ylivoimaisista kärsimyksistä sotavankeudessa sekä niiden kotiinpaluusta Ranskaan, jotka onnistuivat kestämään tuon kaiken.
”Kunnian puolesta” on romaani samojen laskuvarjomiesten sodasta Algeriassa kansallista vapautusrintamaa FLN:ää vastaan. Se on romaani sodasta, josta maailman lehdistö on lähes kahdeksan vuoden aikana ollut tulvillaan uutisaineistoa. ”Kunnian puolesta” on kirja miehistä, jotka nostivat kenraali de Gaullen valtaan ja sitten kääntyivät häntä vastaan.
”Kunniana puolesta” ei kuitenkaan ole pelkkä sotaromaani. Se on enemmän. Se on samalla romaani maailman nykykriisistä. Miehet, joita siinä kuvataan, voittavat tai kaatuvat yhdessä niiden aatteiden kanssa, joita he puolustavat.
Ranskassa tätä meidän aikamme ainutlaatuisinta sotakirjaa on myyty vuoden kuluessa yli miljoona kappaletta. Bestseller kaikissa niissä maissa, missä se on ilmestynyt.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli