Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maan nälkä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kun jatkosota syyskuussa 1944 päättyy, uupunutta kansakuntaa odottaa uusi kiirastuli: jälleenrakennus, sotakorvausten maksaminen, siirtoväen asuttaminen, sotasyyllisyysoikeudenkäynnit. Suuri osa maata on menetetty. Maan nälkä on valtava.
Linda Huovi viljelee Yläneellä sukukartanoaan Malmaa, kasvattaa pientä tyttärentytärtään Pajua ja kantaa huolta aikuisista lapsistaan. Antti palaa rintamalta etsimään paikkaansa ja tekee elämänjanossaan kohtalokkaan virheen. Mirjam, nuori sotaleski, ei tunnu lainkaan toipuvan surustaan.
Joel Knaapi on muokannut torpastaan mallitilan ja nauttii arvonantoa kunnan luottamusmiehenä. Saavutukset tuntuvat kuitenkin murenevan, kun lapset lähtevät omille teilleen, ja maan luovuttaminen ja sukupolvenvaihdos koskevat raivaajaan kipeästi.
Varatuomari Kairila kokee upseeristoon kohdistuvan sodanjälkeisen ajojahdin ja valitsee maasta pakenemisen. Perheen Juha-poika kohtaa veljensä lesken, ja eräs kahden perheen välinen vihanpito voitetaan.
Linda ja Joel rakastivat toisiaan kerran, pakenevan hetken. Punikin ja sahanomistajan tyttären raja-aita oli silloin, keskellä sisällissodan kauhuja, ylittämätön. Onko se sitä yhä?
(Tammi)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
381
Kieli