Kertomuksia yöstä

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tanskan merkittävimmän nykykirjailijan suurenmoinen novellikokoelma – sarja taidokkaista, mielikuvituksellisia, syvällisiä ja uskaliaita tutkielmia ihmisestä, rakkaudesta, kohtalosta ja kuolemasta

Tämän kirjan kahdeksan kertomusta ovat kuin kahdeksan kuvaelmaa:
Kolme miestä ja nainen matkaavat junalla Afrikan pimeään sydämeen. Yksi heistä, Josef K., on kuuluisa kirjailija ja reportteri. Kaksi miestä istuu Lissabonin satamassa merikelvottomassa pikku veneessä muistoineen. Toinen heistä on – näköjään – entinen Kööpenhaminan kuninkaallisen baletin tanssija. Oikeuslaitoksen korkea virkamies kertoo elämänsä tarkimmin varjellun salaisuuden pojalleen tämän häiden iltana. Pieni vauras kaupunki linnoittautuu muuriensa taakse varjellakseen lapsensa tappavalta kulkutaudilta. Suljettuun satamaan pääsee vain yksi alus – ja sen mukana yllättävä vieras. Tieteelleen omistautunut naisfyysikko haluaa paljastaa historian kätköön jääneen salaisuuden mullistavalla kokeella.
Kukin kertomus liittyy johonkin klassiseen tieteen- tai taiteenalaan: matematiikkaan, fysiikkaan, tähtitieteeseen, juridiikkaan, tanssiin, musiikkiin, teatteriin.
Mutta Høegin kertomuksissa ei mikään ole sitä miltä näyttää. Hän pyöräyttää näyttämöä ja me näemme lavasteiden nurjan puolen. Korkeimman oikeuden tuomarien selässä on avaimenreikä, josta vieterikoneistonsa väännetään käyntiin. Sulokas valssiote paljastuu kuristusyritykseksi. Kerronta saa absurdeja käänteitä ja sabotoin ilkikurisesti kaiken totunnaisen.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli