Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mehiläispaviljonki

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Novellimaisista luvuista koostuva romaani sijoittuu entiseen mielisairaalaan, joka purkutuomion täytäntöönpanoa odoteltaessa toimii erilaisten yhdistysten ja harrasteryhmien kokoontumispaikkana. Muiden muassa teollistumista vastustava Luddiittiklubi, Tieteellisen maailmankuvan uhreiksi joutuneiden apu, nukkeja lapsinaan hoivaavat Hartsiäidit ja kaikesta ilmaa tukevammasta ravinnosta kieltäytyvät Hengittäjät esittäytyvät tarinoissa, joita yhdistävät tapahtumapaikan lisäksi lähinnä se, että juuri mikään ei ole inhimillisyydelle vierasta.

Krohn tarkastelee kuvailemiaan ihmisiä lempeällä mielenkiinnolla, tuomitsematta. Hän antaa äänen poikkeuksellisille yksilöille ja moninaisille näkemyksille todellisuudesta. Mehiläispaviljonki tavoittaa jotakin hyvin olennaista postmodernista, sirpaloituneesta yhteiskunnasta, jossa koko väestön kokoavan yhtenäiskulttuurin sijaan syntyy jatkuvasti uusia alakulttuureja ja pienyhteisöjä. Yhdistysten jäsenet saavat samanmielisiltä tovereiltaan tukea uskomuksilleen ja käsityksilleen, jotka ns. valtaväestön mielestä vaikuttavat toinen toistaan kummallisemmilta.

Krohn on teoksissaan käsitellyt toistuvasti kysymystä siitä, onko ylipäätään olemassa kaikille yhteistä, jaettua todellisuutta. Tämä(kin) kirja voidaan nähdä vahvana kannanottona moniarvoisuuden ja toisiinsa limittyvien, mutta samalla olennaisesti erillisten todellisuuksien puolesta.
(RL/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Tekstinäyte
Siellä kävi kirjallisuudentutkija, joka tutki passingia, seksualistista diasporaa, intersektionaalisuutta ja kulkevan queerin suhdetta pervoutuvaan tilaan. Siellä kävi Gerde-lehden päätoimittaja, jonka mielestä mikään sellainen teos, joka tuottaa kauneuselämyksiä, harmoniaa, iloa, lohtua tai mielihyvää, ei mitenkään voi kuulua taiteen piiriin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomus parvista
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
197
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
174
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä