Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Huone numero 10

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Rikoskomisario Erik Winteriä tarvitaan taas: 29-vuotias nainen löydetään kuolleena hotellihuoneesta. Huone numero kymmenen on Winterille tuttu. Hän oli siellä kauan sitten tutkimassa kadonneen naisen kohtaloa. Tuo tapaus oli Winterin ensimmäinen ja ainoa, joka häneltä on jäänyt selvittämättä.

Winter tietää nähneensä jotain tuolloin 18 vuotta sitten - jotain, mistä hänen olisi pitänyt oivaltaa suurempia yksityiskohtia, mutta silloin se ei onnistunut. Vanha katoaminen kaivetaan jälleen esiin arkistoista, koska siinä saattaa piillä avain uuden murhan ratkaisemiseen. Onko naisilla muutakin yhteistä kuin huone numero kymmenen?
(Like)
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Tekstinäyte
Naisen silmäluomi värähti vielä muutaman kerran. Irrottakaa jo ne kirotut elektrodit. Me tiedämme jo. Hän siirsi katseensa pois naisesta. Hän näki kevyen ilmavirran leyhyttävän ikkunan eteen vedettyjä verhoja. Ilmavirta toi mukanaan kaupungin hajuja, ei pelkästään ääniä. Bensiinin hajua, öljyn katkua. Suolaista meren tuoksua, hän tunsi sen nenässään. Yhtäkkiä hän ajatteli merta, ja taivaanrantaa, ja kaikkea mikä oli sen tuolla puolen. Matkustamista, hän ajatteli matkustamista. Joku sanoi huoneessa jotain, mutta Winter ei kuullut mitään. Hän ajatteli edelleen matkustamista ja sitä, että hänen olisi pakko tehdä matka edessään olevan naisen elämään. Matka ajassa taaksepäin. Hän katseli taas ympärilleen. Tätä huonetta.
close
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
507
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
443
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä