Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herland

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Millaisia naiset olisivat, jos he eivät olisi eläneet patriarkaalisen kulttuurin orjina, vaan itsenäisinä ja luovina ihmisinä? Tätä kysyy Charlotte Perkins Gilman (1860-1935) klassikoksi nousseessa maailman ensimmäisessä feministisessä utopiaromaanissa Herland (1915). Se kertoo tutkimusmatkailijoiden löytämästä naisten asuttamasta syrjäisestä maasta, josta miehet ovat kuolleet sukupuuttoon. Herland on ajallaan järkyttänyt ja uusia suuntia luodannut kertomus korkealle järjestyneestä yhteiskunnasta, joka elää luonnon kanssa harmoniassa. Se tekee 1900-luvun maailmasta kokonaisemman esitellessään naisten tukahdutettuja vahvuuksia. Suomentaja Ville-Juhani Sutinen on laatinut teokselle esipuheen ja suomentanut sen liitteeksi bengalilaisen feministin Begum Rokeya Sakhawat Hossainin (1880-1932) novelliklassikon Sulttaanittaren uni (1901).
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Ensimmäinen feministinen utopiaromaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
287
Lisätietoja
S. 3-25: Syrjäinen laakso kuin äidin syli : esipuhe / Ville-Juhani Sutinen. - S. 280-286: Taustoja, kompia, anekdootteja / Ville-Juhani Sutinen. - S. 263-279: Sulttaanittaren uni / Begum Rokeya Sakhawat Hossain
Ilmestymisaika
Sivumäärä
233
Kieli
Muu tekijä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika