Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Santa Evita

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eva Perón on kuollut. Hän on tuskin ehtinyt vetää viimeisen henkäyksen, kun leski jo luovuttaa vaimonsa espanjalaiselle balsamoijalle, jotta ruumis säilyisi ikuisesti.
Santa Evita kertoo balsamoidun ruumiin yli kaksi vuosikymmentä kestäneestä matkasta, jonka aikana ruumista palvotaan, pelätään, häpäistään, rakastetaan ja vihataan.
mihin piilopaikkaan ruumis viedäänkin, palavien kynttilöiden ja villien kukkien saattue ilmestyy sinne yhtäkkiä kuin tyhjästä.
Ruumiin vaellusta seuraa värikäs joukkio. Siihen kuuluu sotilaita ja sotilasjuntan luotettuja everstejä, jotka menettävät järkensä ja tappavat vartioidessaan ruumista, surkeita näyttelijöitä, vanginvartijoita, kampaaja, elokuvanteatterin koneenkäyttäjä ja balsamoija joka kieltäytyy hylkäämästä mestariteostaan.

Oliko Eva Perón vallankahvaan kiivennyt Tuhkimo vai paremminkin Robin Hoodin naispuolinen henkilöitymä? Niin tai näin – joka tapauksessa hän on historiallinen henkilö, josta argentiinalainen kirjailija Tomás Eloy Martínez (synt. 1943) käyttää tähtijournalistin kokemuksellaan romaanissa niin kiistatonta dokumenttiaineistoa kuin myös anekdootteja.
Romaani on herättänyt valtavaa huomiota espanjankielisissä ja etenkin latinalaisamerikkalaisissa maissa. Johtavien kirjallisuuskriitikoiden lisäksi muun muassa kirjailijat Carlos Fuentes, Gabriel García Marquez ja Mari Vargas Llosa ovat kirjoittaneet pitkiä ylistäviä artikkeleita Santa Evitasta.
”Kuten kaikki voi olla kuvitelmaa, niin on myös Santa Evita. Mutta samalla se on yhtä aikaa niin elämäkerta, reportaasi, historiallinen dokumentti, hysteerinen päähänpisto, surrealistinen naurunremakka kuin herkkä ja liikuttava kuvaelmakin.” (Mari Vargas Llosa)
”Loistavan kirjailijan poikkeuksellinen tarina intohimosta ja mielettömyydestä.” (Isabel Allende)
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

334

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

388

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä