Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyvästi huominen; Maailmanpalo; Sodan mainingit; Tulipilven takana

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

1: Hyvästi huominen

Herman Woukin Hyvästi huominen on väkevä ja todistusvoimainen kuvaus ihmisistä suurten tapahtumien myllerryksessä. Romaani tuo toisen maailmansodan draaman yksityisen perheen ja sen jäsenten kokemana lukijan ulottuville. Hyvästi huomine keskittyy kuvaamaan sodan vavahduttavaa historiaa Pearl Harborin tuhon jälkeisistä päivistä kohti maailmanpalon suuria ratkaisuja. Liekkejä ja tuhkaa vasten piirtää Wouk silti etualalle ihmisen, yksilön, taistelemassa, kärsimässä ja rakastamassa, joka hetki tietoisena siitä että huomispäivää ei ehkä enää ole.
(takakansiteksti)
3: Sodan mainingit

Suuren kansainvälisen menestyksen saaneessa kirjassaan Herman Wouk kertoo meille tarinan ihmisistä ja ystävyydestä, kuolemasta ja rakkaudesta sodan myrskyissä. Taistelujen liekkejä vasten hän tuo esiin sodan vaikutukset ihmissuhteisiin ja elämään muuttuvassa maailmassa.
(takakansitekstistä)
4: Tulipilven takana

Herman Woukin suurromaanissa maailmanvallat sortuvat ja uudet valtiot syntyvät. Tulipilven takaa nousee esiin meidän aikamme maailma. Tuntemattoman sodan amerikkalaisena kuvaajana kuulu kirjailija keskittyy tässä teoksessaan ihmissuhteisiin taistelujen taustalla. Guadalcanalin jälkeen Pug Henry saa komennuksen presidentin erikoistehtäviin Neuvostoliitossa. Monien vaiheiden kautta Natalien ja tohtori Astrovin pakotie läpi sodan koetteleman Ranskan johtaa nyt Pariisiin.
Yksityiset ja yhteiset tapahtumat nivoutuvat toisiinsa. Sota yhdistää ja erottaa. Se vaikuttaa jokaisen elämään ja ihmissuhteisiin, se mullistaa koko maailman.
(takakansitekstistä)
Ilm. neliosaisena 1979-1981 nimillä Hyvästi huominen, Maailmanpalo, Sodan mainingit ja Tulipilven takana. Kaksi osaisena 1991 nimellä Sodan muisto.
Sodan muisto 1

Herman Woukin kaksiosainen sodan muisto on väkevä ja todistusvoimainen kuvaus ihmisistä suurten tapahtumien myllerryksessä.
Kirjan aikalaistodistajina ovat amerikkalaisen Henryn ja amerikanjuutalaisen Jastrowin perheen jäsenet, miehet ja naiset, jotka sota heittää eri puolille maailmaan, pakottaa tekemään ratkaisuja ja arvioimaan muuttuneissa olosuhteissa lähtökohtansa uudeleen.
Wouk aloittaa tarinansa Pearl Harborin tuhon jälkeisistä päivistä ja kuljettaa lukijaa sen jälkeen läpi maailmanpalon suurten ratkaisujen: Tyyneltä mereltä Euroopan sotanäyttämölle, saksalaisten uhkaamaan Moskovaan ja Stalingradiin, mutta myös sinne missä ihmisarvo on alimmillaan, keskitysleirille.
Tulen ja veren taustaa vasten piirtyy Woukin dramaattisessa mutta silti lämpimässä romaanissa kuitenkin terävimpänä ihminen, yksilö, tavoittelemassa onnea, menestystä ja rakkautta – koko ajan tuskallisen tietoisena omasta pienuudestaan tapahtumien kohtalonomaista vyöryä vasten.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

323

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

806

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

444

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

273

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

493

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

592

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

591

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

365

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä