Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Anteeksi, etsin ihmistä

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vuonna 1990 kuolleelta Harri Pystyseltä jäi vähän kesken sarjakuvaromaani Pallo hukassa. Siitä on olemassa kuitenkin erinomainen käsikirjoitus kustannustoimittajalle lähetetyssä kirjeessä sekä kymmeniä valmiita sivuja ja luonnoksia. Ne on toimitettu kokonaisuudeksi, jossa tarinan rinnalle nousee itse tekoprosessi.

Kirja sisältää myös Pystyseltä vuonna 1988 ilmestyneen sarjakuva-albumin Elämälle kiitos, jossa kiteytyy hänen tuotantonsa ydin.

Teoksen toimittaa kirjailija Tiina Pystynen. Hän tarjoilee lukijoille myös muutamia Harri Pystysen kirjoituksia, jotka liittyvät kiinteästi kirjan muuhun materiaaliin. Eero Hyvönen kirjoitti Uusi Suomi -lehdessä vuonna 1988 luonnehtiessaan sarjakuvahahmoa Pystynen muun muassa: "Pystystä on väitetty mustimmaksi ja armottomimmaksi sarjakuvaksi, ja siksi aikaan sopivaksi. 60-lukulainen pelastusoppi puuttuu siitä täysin. Kukaan ei pelastu.

Samalla Pystynen on kaikkein viattomin sarjakuva. Siinä eletään aikaa ennen ensimmäistäkään sääntöä, ikuista varhaislapsuutta täysi-ikäisen miehen maailmassa ja täydellä järjellä.

Pystynen on Suomen hauskin sarjakuva."
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
169
Kustantaja
Lisätietoja
Tekijän nimi kannessa: Pystynen Elämälle kiitos ; Pallo hukassa
Muu tekijä