Meren hiljaisuus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ranskan kaunokirjallisuuden harvinaisia helmiä. Henkevä kertomus siitä mikä tekee ihmisestä ihmisen, mikä kasvattaa epäluulosta rakkauden.

Ranskan vastarintaliikkeeseen aktiivisesti osallistunut Vercors kirjoitti tämän teoksen ajan taustaa vasten vuonna 1941. Kun maaseudulla sijaitsevaan taloon majoitetaan saksalainen upseeri Werner von Ebrennac, joutuvat ranskalainen kertoja ja hänen veljentyttärensä mittamaan toisiinsa vihaa ja ystävyyttä, sotaa ja sanatonta rakkautta, joka kasvaa epäluulon keskeltä.
Saksalainen upseeri on ammatiltaan muusikko, hän on idealisti ja pohjimmiltaan pasifisti, joka Pariisin matkallaan näkee maanmiestensä julmat valloittajan otteet ja tajuaa itsekin olevansa vain uhri.
Vercorsin ainutlaatuinen kerronnan voima ja kiteytys teoksessa, joka luotaa ihmisen tilaa, eurooppalaisen kulttuurin olemusta, tuhon epätoivoa ja toisaalta syvintä henkisyyttä meissä kaikissa, pelkistää kirjan sanoman ja tunnelmat käsinkosketeltavan eläviksi, osuviksi, ajattoman ajankohtaisiksi.
Helmiä on harvassa, tämä on yksi kirkkaimmista.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

154

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä