Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Meren hiljaisuus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ranskan kaunokirjallisuuden harvinaisia helmiä. Henkevä kertomus siitä mikä tekee ihmisestä ihmisen, mikä kasvattaa epäluulosta rakkauden.

Ranskan vastarintaliikkeeseen aktiivisesti osallistunut Vercors kirjoitti tämän teoksen ajan taustaa vasten vuonna 1941. Kun maaseudulla sijaitsevaan taloon majoitetaan saksalainen upseeri Werner von Ebrennac, joutuvat ranskalainen kertoja ja hänen veljentyttärensä mittamaan toisiinsa vihaa ja ystävyyttä, sotaa ja sanatonta rakkautta, joka kasvaa epäluulon keskeltä.
Saksalainen upseeri on ammatiltaan muusikko, hän on idealisti ja pohjimmiltaan pasifisti, joka Pariisin matkallaan näkee maanmiestensä julmat valloittajan otteet ja tajuaa itsekin olevansa vain uhri.
Vercorsin ainutlaatuinen kerronnan voima ja kiteytys teoksessa, joka luotaa ihmisen tilaa, eurooppalaisen kulttuurin olemusta, tuhon epätoivoa ja toisaalta syvintä henkisyyttä meissä kaikissa, pelkistää kirjan sanoman ja tunnelmat käsinkosketeltavan eläviksi, osuviksi, ajattoman ajankohtaisiksi.
Helmiä on harvassa, tämä on yksi kirkkaimmista.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
154
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä