Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kylmän sodan kauppamiehet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vakoilujännäri vaaran vuosien Suomesta

1950-luvun taitteessa Suomi on kylmän sodan näyttämöä. Länsivaltojen agentit toimivat uutterasti Helsingissä ja virittelevät verkostoaan muuallekin maahan. NATO, Norjan tiedustelupalvelu ja CIA pestaavat suomalaisia vakoilutoimintaan mukaan.

Uskaliaita miehiä tarvitaan tiedustelijoiksi Neuvostoliiton rajan tuolle puolen. Kun viikon reissusta palkkioksi luvataan miljoona markkaa, entiset kaukopartiomiehet Taneli Törmänen ja Pentti Peura lähtevät syksyiselle retkelle rautaesiripun taakse.

Mutta kuka oikein on porukan kolmas lähtijä, joka väittää olevansa virolainen heimosoturi Lennart Tamme? Kovin on herran oloinen, liian siloposkinen Vienan Karjalan ja Murmanskin korpiin. Lihaksia tällä kyllä on, mutta taitavat olla punnuksilla hankittuja.

Tiedusteluryhmä suuntaa kohti Kantalahtea ja Alakurttiin rakennettavaa uutta sotilastukikohtaa. Partiolla on edessä vaarallisempi tehtävä kuin kukaan heistä osaa aavistaa.

Historiallisesti tosipohjainen romaani Kylmän sodan kauppamiehet tarjoaa kihelmöivää jännitystä ja siekailematonta toimintaa.
(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kieli