Toisen tasavallan vieraana

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

pakinakokoelmat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Teoksen Esipuhe

On murheellista tuntea myötätuntoa ihmisiä kohtaan. Vaikka me kaikki tähän oikeastaan syyllistymmekin, on se erittäinkin tuomittavaa silloin, kun syntiin lankeavat ne, jotka itse ovat joskus onnistuneet paaduttamaan sydämensä ja antautumaan yhteisten asioiden hoitoon.
Tämän teoksen nimi on Toisen tasavallan vieraana ja se sisältää sata kertomusta, jotka kymmenen toimeenpanovallan edustajaa, joukossa valtioneuvoston jäseniä ja muita, esittivät kymmenen päivän aikana. Juuri siitä kirjan nimi: Toisen tasavallan vieraana.
Teoksen taustalla on järkyttävänsorttinen tapaus: oli kaapattu pommisuoja ja maan hallitus perusti kriisiryhmän, joka suulaudellaan oli pilata kaiken. niinpä sovittiin että kukin saa kertoa vain yhden tarinan päivässä. Ja tätähän osoittaa jo nimikin Toisen tasavallan vieraana.
Tapahtumat, joihin kertomuksissa viitataan, alkavat noin vuonna 100 jLen. ja loppuvat sitten ajan oloon. Ehdoton takaraja on kuitenkin 1984, jolloin George Orwellin viides toimikausi päättyy. Tästä on vain muutamapoikkeus.

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja