Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Anna ja Johannes

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Anna ja Johannes” on Raimo J. Kinnusen seitsemästoista romaani. Siinä hän jatkaa jo aiemmasta tuotannostaan tuttua linjaa. Anna ja Johannes kertoo kirjailijan omista varhaisnuoruuden maisemista Oulujokilaaksosta. Ollaan vuoden 1945 syyspuolella. On kulunut yksi vuosi välirauhansopimuksesta ja nuorten tapaamisesta Kutujoella. Kirjailija seuraa nuoren parin näkökulmasta tuon jännitteiden täyttämän ajan tapahtumia. Anna ja Johannes on kolmas romaani Raimo J. Kinnusen monijuonteisessa sikermässä. Nuoren rakastavan parin elämän huipentuu viimein omalaatuiseksi taisteluksi siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Pohjolan ihmiset ovat sodanjälkeisen ajan loputtomassa kieputuksessa, jossa kätketään, paljastetaan ja taas uudestaan piilotetaan. Kunnes salattu tuodaan itkien esille.
Koskien rakentaminen alkaa, mutta miksi ihmisten asumukset tuhotaan ja saaret, joissa he asuvat ja joita viljelevät, räjäytetään? Onko kyseessä kosto siitä, että valtiollisen poliisin harjoittelija löytää seudulta pikakiväärin lippaineen?
Rakentaminen ja tuhoaminen ovat lopulta ihan sama asia, ja samalla kun räjäytetään rannat, ja valjastetaan kosket, yhteiseksi hyväksi, niin räjäytetään vanhat katsomukset ja valjastetaan myös ihmismielet.
Romaania leimaa aavistelun tunne: mitä tuo mukanaan seuraava viikko, onko taas paettava soille piiloon. Keskeiseksi nousevat inkeriläiskysymys, asekätkentä ja eri puolilta maata olevien ihmisten ja katsomusten kohtaaminen ja toisiinsa törmääminen.
Aikaisempien romaaniensa tavalla Raimo J. Kinnunen on kuvannut ihmisiä outojen olosuhteiden keskellä, syvällä suomalaisessa yhteiskunnassa.
(takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

373

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä