Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Andromeda

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Abu Nidal oli valmis murhaan. Hän oli murhannut ja murhaisi vastedeskin. Sellaisia ihmisiä joita ei tuntenut ja sellaisia jota tunsi. Hän oli vannonut sytyttävänsä Lähi-idän liekkeihin jotka loimuaisivat Euroopan halki. Teoillaan hän yritti muuttaa historian kulkua. Siihen hän uskoi. Mihinkään muuhun hän ei uskonut.”

Andromeda on uudenlaista Steinbockia – tihenevärytminen ja armoton jännitysromaani Lähi-idän terrorismista. Se on tarina maailman vaarallisimmaksi kutsutusta miehestä, Abu Nidalista.
Andromeda on pelottava palapeli, jonka osaset yhdistävät toisiinsa väkivallan logiikalla. Se on kertomus valokuvaaja Toni Klementistä, joka kaipaa tekoja sanojen sijaan; valokuvamalli Tina Hertzbergistä, joka etsii rakkautta vaarallisista suhteista; palestiinalaississi Muhammed Sarhanista, joka halusi kuolla oikein.
Andromeda kertoo kansainvälisestä terrorismista diplomatian kulissien takana. Se on tarinaa PLO:n veteraaneista, Mossadin välikäsistä, suurvaltojen tiedustelupalvelujen marioneteista. Sen tapahtumat sijoittuvat yhtä hyvin Suomeen, pohjoismaihin ja läntiseen Eurooppaan kuin Lähi-idän kriisivyöhykkeille. Aina Gaddafin Libyasta Damaskoksen kidutuskeskuksiin ja tuhotusta Beirutista salaperäiseen Bekaan laaksoon.
Andromeda on häikäilemättömän realistinen kuvaus maailmasta, jota hallitsee raaka viidakon laki ja julma oman edun tavoittelu. Se kertoo todellisuudesta, joka ei tunne viattomia ja jossa kaaos hallitsee järjestystä. ”Tuhoan”, sanoo Abu Nidal, ”olen olemassa.”
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

295